Iskolánk alsó tagozatán hagyományos kerettantervi és egész napos (Lépésről-lépésre) tanterv szerint folyik az oktatás. A hagyományos tantervű osztályt választó tanulók napközi-otthonos ellátásban is részesülhetnek.
A felső tagozat évfolyamain a hagyományos kerettantervi oktatás mellett szintén igénybe vehető a napközi. Tanítási órák után lehetőség van fakultációkon, sporttevékenységeken részt venni, melyekre szeptember hónapban lehet jelentkezni.
Mindenkinek biztosítunk lehetőséget az egész napos (16.00 óráig tartó) foglalkozás keretei között arra, hogy a tanítási órák után az intézményben készüljön fel a másnapi órákra, házi feladatát elkészítse.

Alapvető feladatunknak tekintjük, hogy a gyerekeket a nálunk eltöltött 8 év alatt felkészítsük a továbbtanulásra, megtanítsuk az ismeretszerzés fortélyaira, mintát adjunk a szabadidő hasznos, ugyanakkor kellemes eltöltésére. A tudás megszerzése mellett kiemelt figyelmet fordítunk a szociális kompetenciák kialakítására, azaz az együttműködési képesség, az érzelmi intelligencia fejlesztésére.
Lehetővé kívánjuk tenni, hogy tanulóink érdeklődésüknek, tehetségüknek, képességeiknek megfelelően tanulhassanak. Megteszünk mindent azért, hogy mindezt esztétikus környezetben, korszerűen felszerelt tantermekben, hatékony oktatási eszközökkel tudjuk biztosítani.
Nem csak tanítunk, hanem "együtt élünk" tanítványainkkal. A napi tanórákon felül szakkörök,  foglalkozások,  rendezvények, szabadidős programok színesítik mindennapjainkat.

1978-tól iskolánkban gyógypedagógiai oktatás is működik. A tanítás az 1-8. évfolyamon az iskola főépületében, illetve a többi tanulóval együtt nem foglalkoztatható tanulók számára a Rákóczi u. 10. sz. épületében történik.
Az elmúlt évek során az intézmény fokozatosan fejlődött, tárgyi-technikai ellátottsága növekedett, így eszközellátottsága mára már jónak mondható.

   DigitalisTemaHet2019
Hatartalanul
Penz7 2019 Logo HonvedelmiSportszovetseg  
 
EmETLogo Logo BethlenGaborAlapkezelo  
Logo Hatartalanul2019  
BankVelemLogo FTH Logo