Mikei tagiskolánkról

Mikében az első tanoda 1836-ban épült. 1977-től a felső tagozatosok Kadarkútra járnak, 2007-től a Jálics Ernő Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tagiskolájaként működik.


Az iskola épülete a település rendezett parkjában helyezkedik el. Az iskolától nem messze a település játszótere, sportpályája és Szabadidőparkja található. Rendszeresen látogatjuk tanulóinkkal, ide szervezzük külső programjainkat.
A földszint részt a település is használja: könyvtár, ebédlő és tornaterem található itt. Az emeleten 4 tanterem és a nevelői irodák helyezkednek el. Esztétikus, tanulásbarát, megfelelően felszerelt, 17-20 fő befogadására alkalmas tantermekben folyik a munka. Az osztálytermek mellett kialakítottunk egy „játszó - olvasó” termet, ahol a szabadidős foglalkozásokat tartjuk. A tornateremben a mozgásos foglalkozások folynak, 16 óra után a településen élők is igénybe vehetik.


Hagyományokat megtartva, családias környezetben, 1-4. osztályos kisiskolaként működik iskolánk. Az összevont osztálytanítás módszereit és a differenciált tanóraszervezést alkalmazzuk. Az elmúlt években megnövekvő tanulási nehézséggel küzdő tanulók egyéni fejlesztését figyelembe vesszük. Célunk, hogy a 4. osztály végére a kezdeti nehézségeik csökkenjenek és a felső tagozatban teljesítsék a tanulóinkra váró követelményeket.

   DigitalisTemaHet2019
Hatartalanul
Penz7 2019 Logo HonvedelmiSportszovetseg  
 
EmETLogo Logo BethlenGaborAlapkezelo  
Logo Hatartalanul2019  
BankVelemLogo FTH Logo