NTP-KKI-A-15-0008 pályázat

NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM
A kisiskolák tehetségsegítő programjainak támogatása
NTP-KKI-A-15-0008 számú pályázat

 

 „Állatok égen, Földön és a mesékben”

 

Az NTP-KKI-A-15-0008 pályázat keretében 10 tanuló 60 órás komplex tehetséggondozó programban vett részt, „Állatok égen, Földön és a mesékben” címmel.

A projekt a hátrányos helyzetű tehetséges tanulók segítése. Célja, a 2-3-4. osztályos tanulók ügyessége, tehetsége fejlődjön különböző kulcskompetenciákra épülő területeken: anyanyelvi, dráma, kézműves és zene. A magyar népmesék feldolgozásával és a Belső-Somogy gazdag növény -és állatvilágának megismerésével gazdagodott a gyermekek élmény - és képzeletvilága együttműködve szakemberekkel. A 2014-15-ös tanévben megvalósított "Gyere velünk a Négyszögletű Kerek Erdőbe!" komplex tehetséggondozó 30 órás programban tanulóinknak lehetőséget adtunk különböző tevékenységterületek kipróbálására. Programunk folytatásában törekedtünk a szereplési lehetőségek megragadására.

A program fő elemei: a mese feldolgozások, a kézműves foglalkozások, a kirándulások-túrázás, és a természetvédelmi előadások. A feldolgozott mesék: A farkas és a róka a lakodalomban, a Világszép Sárkány Rózsa népmese és a somogyi hagyományokra épülő Lakodalmas. A mesékhez bábokat, állatfigurákat, díszletet készítettek a tanulók.

A nyílt foglalkozáson és a programzáró foglalkozáson játszották el a gyerekek a meséket. A kiállításon látható volt tanulóik kézműves munkája és kirándulásokról, mese feldolgozásokon készített fotók.

 Partnereink:

- Bábszíntér, ahol a Ciróka Bábszínház Hamupipőke előadását láthattak gyerekek. A bábszínházi előadás során megfigyelhettük a modern bábozási technikák lehetőségeit.
- Zselici Csillagpark, Dr. Mosoni László csillagász a Zselici Csillagpark vezetője tartott előadást a Naprendszerről, csillagképekről. Naptávcsőbe nézhettek a gyerekek, Planetáriumban felejthetetlen élményekben volt részünk, majd a 25 m magas kilátóra és túrára indultunk.

- SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Lábodi Vadászerdészete
Sziágyon a sárga csiga tanösvényen Jákliné Mihály Bernadett vezetett végig bennünket. Antal János erdész a rendhagyó környezet órákon a Belső-Somogy növény - és állatvilágát mutatta be Petesmalomban és Nagysalléron.

- Dr. Molnár Marcell, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar egyetemi docense, a Magyar Madártani Természetvédelmi Egyesület kaposvári vezetője. Iskolánkban előadást tartott a Madárbarát program keretében a kerti és vándormadarak életéről. Madáretetők készítésének egyszerű elkészítéséhez adott jó tanácsokat.

 

Élményekkel gazdagodtak diákjaink, mely a későbbi tanulmányaikban és művészeti területeken is megmutatkozhat.

 

 

 

Jálics Ernő Általános Iskola,
Alapfokú Művészeti Iskola, és Kollégium
MIKEI TAGISKOLÁJA
Cím: 7512 MIKE Zrínyi u. 2/a.
Tel.:+36/82/721-233
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: jalics.hu

   DigitalisTemaHet2019
Hatartalanul
Penz7 2019 Logo HonvedelmiSportszovetseg  
 
EmETLogo Logo BethlenGaborAlapkezelo  
Logo Hatartalanul2019  
BankVelemLogo FTH Logo